Lyxlunch på Fredrikshov

Idag åt jag på grund av lite mystiska omständigheter lunch på Fredrikshovs Slotts Skola. Jag kan kort och gott konstatera att om jag fick sådan god mat hemma varje kväll så skulle jag aldrig behöva vara hungrig. Det var bland det godaste jag har ätit någonsin.


På menyn stod pasta (al dente of course) med tonfisk, och så fanns det en massa små tillbehör, som tzatsiki och hemlagad pesto till exempel.

På borden stod ekologisk mjölk, vattenkaraffer, ljusstakar och små blombuketter i vattenglas. (Var hittar man sådana blommor på vintern?)
Besticken stod i lerpottor. Glasen var av glas. Tallrikarna var i porslin. I mina skolor har de aldrig vågat anförtro barn med annat än plast.

Varför har jag gått i kommunal skola i hela mitt liv. Varför?
Det kommer en hel del personer och läser det här inlägget varje vecka, och jag antar att en del av dem funderar på att sätta sina barn i den här skolan. Min åsikt kring det är dock lite sådär. Man placerar barnen i en väldigt skyddad miljö, och från vad jag såg var det mycket märkeskläder och dyra prylar överallt. Inget fel med det, men vill man att ens barn ska växa upp med sådana värderingar? Och angående maten så måste jag ju påpeka vilken chock dessa barn kommer få om de inte börjar på något fint gymnasium. Dessa barn vet inte vad äcklig skolmat innebär. Men visst, om man har tur(?) så slipper de någonsin ställas inför allt som inte har med Östermalm, friskolor och lyxjobb att göra. Och då är allt fri och fröjd i guds lilla trädgård.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s