Hur man ordnar med .se-domän på en wordpress.com-blogg

Ja, jag har ju inte uppdaterat på ganska jättelänge nu. Jag har så himla mycket skola att ta tag i nämligen. Och så. Och så är internetert inne i min lägenhet bajs, och det är jobbigt eftersom jag inte kan bära in datorn till mamma eftersom den är stationär. Men jaja, jag ska uppdatera till helgen, det lovar jag. Och när jag lovar något här så ska jag hålla det. Annars vill ingen komma tillbaka. Och det vore ju alldeles förfärligt tråkigt.

Och jag har inte ens haft tid att läsa bloggar, för då kan jag inte sluta. Därför har mina kommentarer till er lite upphört existera. Ska bättra mig.

Men nu ska jag förklara för min stalker Sofie hur man ordnar med en .se-domän här på WordPress.com. Watch and learn, Sofie. Watch and learn.

  1. Det var en gång en liten, liten domänsida som hette Binero.se. Registrera en domän där. Det borde kosta ungefär 100 kr per år. Det ska bara vara en domän. Inte ett webbhotell. En domän. (Klicka på bilden för att se den i större format.)
  2. När du registrerat din domän kan det dröja ett par dag innan allt är klart och den ligger helt i ditt våld. När dessa dagar passerat ska du hur som helst logga in på Binero. Då hamnar du i kontrollpanelen, men du ska klicka på “Domännamn” i listan till vänster så att du hamnar här:
     När du är där ska du klicka på Redigera (Stor. Rosa. Pil.)
  3. Då, du hamna här:Där ska du ändra de första tre namnservrarna. Nr 1 ska fyllas i med NS1.WORDPRESS.COM, nr 2 ska fyllas i med NS2.WORDPRESS.COM och nr 3 ska fyllas i med NS3.WORDPRESS.COM. Övriga namnservrar ska stå tomma, så om det står något i dem så ta bort det. Sen ska du klicka på spara.
  4. Sen går du till din WordPress-panel, klickar på Uppgraderingar i listan till vänster.Där klickar du på Köp nu-knappen som är i “Lägg till en domän”-rutan.
  5. It takes you here:It’s like magic. Anyhow, där fyller du sedan i domänen som du registrerade på Binero och så blir det betalningskalas och så är du $12 fattigare. Per år. Plus 100 kr. Per år.
Det var ungefär allt. Om du inte klarar av det här efter min alldeles extremt utförliga förklaring med pedagogiska bilder borde du kontakta support. Bineros support. Good bajs.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s