Preparering av en skinnkalender

Jag köpte ju en Mulberry-kalender i Paris förra sommaren. Tre dagar efter att jag köpt den lossnade en av de två tryckknapparna, vilket var ytterst pinsamt, då jag för att rättfärdiga mitt onödiga köp predikat både högt och länge för mamma om att den minsann var värd var enda cent, eftersom den var av sådan otroligt fantastisk kvalité.

Nu när sommarlovet började lämnade jag in den på lagning, och i förra veckan kom den tillbaka från London. Olagad. För den gick inte att laga, precis som jag trodde. Hur som helst fick jag en ny, och då började det riktigt spännande. Infettning och fixning av blixtlåset (eftersom alla kalendrarna här i Stockholm var torra och hade blixtlås som krånglade).

Ett trögt blixtlås fixar man lätt genom att gnida det med stearin. Nu fungerar det alldeles utmärkt.
Till infettningen använde jag Renapur, som är jättecoolt. I Paris sålde de sådana burkar i Mulberry-butiken, och de kanske gör det här i Stockholm också.

Färdigt! Jag kommer säkert  fetta in den 50 gånger till, bara för att det är så mysigt, haha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s