Fiskaren av Dardel 1931

Jag var ute på stan idag och råkade gå förbi Åmells (förmodligen nordens mest exklusiva konsthandel, men det tänkte ju inte jag på). I skylten hängde den här underbara tavlan. “Fiskaren” av Nils Dardel. Självklart tänkte jag att den måste jag ha, för den är underbart fantastiskt otroligt vacker. Jag hann till och med tänka att den kanske “bara” kostade  100 000 kronor, sen kom jag på att Dardel målade Den Döende Dandyn, som såldes för 13 miljoner 1988. Då kände jag mig som ett sant geni.

Hans ena vad är dock oproportionerligt stor. Annars hade jag köpt den. På en gång. Verkligen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s