the little shoebox i live in

Det är väl dags att visa lite bilder av lägenheten. Jag har målat om alla väggar i en lätt ljuslila färg från Nordsjö som heter Tender Clay.

Lägenheten är på 32 kvadratmeter. So close.

Sängen är från Ikea och den är hur mjuk och underbar som helst. Salhus heter den, och bäddmadrassen heter Tveit. Den turkosa stegen är från mormor. Mamma har haft den på vinden jättelänge, men nu är den min (MOHAHAHAA). Jag har beställt en soffa som ska stå bredvid sängen, men den kommer först om 8 veckor.

Jag fyllde ju år den 25 augusti, och då fick jag två stycken Louis Ghost-stolar av mamma. Jag har velat ha sådana hur länge som helst, så jag blev jätteglad.

På en väggen mellan köket och rummet har jag satt upp en alldeles underbar vinyltapet från Gripsholm. Kollektionen heter Hermitage och jag valde den här guldfärgade tapeten med tranor på. Den känns asiatisk, och det gillar jag.

Utanför mitts köksfönster (jag bor ju på bottenvåningen, förmodligen i en gammal portvaktslägenhet) sticker rosorna upp och är allmänt jättefina.

Här har vi en högt skattad ägodel – en gammal köksassistent från Electrolux. Jag håller på att sätta igång en surdeg, och när den är klar ska jag börja baka bröd med den. Och till jul ska jag baka bullar och allt kommer vara perfekt.

Här har vi faktiskt mitt allra senaste inköp – en saltkvarn från Peugeot. Jag vet att det är både löjligt och pretentiöst att ha en saltkvarn (jag menar, vad är den stora skillnaden!?), men jag tyckte att den skulle bli så fin till pepparkvarnen som jag redan hade. Till jul ska jag önska mig ännu en pepparkvarn, till vitpeppar.

Här är en lite bättre bild av tapeten, och så kan ni dessutom se lite utav mitt fantastiska scrapwood-bord. Jag ska visa bättre bilder av det senare, det är verkligen fint.

Advertisements

3 thoughts on “the little shoebox i live in”

    1. Jag stormtrivs här! Det är mysigt och nära till allt. Innan jag hittade den här lägenheten ville jag helst bo på Östermalm, eftersom det är den stadsdel där jag alltid har känt mig mest hemma. Men den här lägenheten var så fin att jag var villig att testa något nytt. 🙂 Dessutom skulle en likvärdig lägenhet på Östermalm säkert ha kostat ytterligare 300 000 kronor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s