Un Jour

Idag har varit en alldeles fantastiskt ypperlig dag. Morgonen började så att jag vid halv nio-tiden blev väckt genom att få hela ansiktet indränkt i hundsaliv Frasse kröp upp till mig i sängen och gav mig en öm puss på nosen. Jag menar näsan. Näsan. Inte nos. Nosar har hundar och katter.

När jag kravlat mig ur sängen och lite elegant dragit på mig tillräckligt med kläder för att kunna visa mig offentligt utan att väcka allt för stor anstöt gick jag och Sir Francis ut på en härlig morgonpromenad längs Norr Mälarstrand.

När vi, uttröttade efter den tjugo minuter långa promenaden, återvänt hem ställde jag mig och lagade en otroligt lyxig pastarätt med tomatpuré och den extravaganta lyxingrediensen färsk basilika som jag och Sir Francis plockat på innergården. Under denna exotiska expedition stötte vi på inte mindre än en igenkott. Francis blev helt bananas och jag var tvungen att bära honom från scenen.

Efter att ha inmundigat måltiden låste jag in Sir Francis i min lägenhet och satte mig på min rosa cykel (med cupcakes och bär och grädde och strössel på) och susade hela vägen till biblioteksgatan där jag med en elegant sväng bromsade in och hoppade av mitt vrålåk. Därefter: Shalimar.

Av någon för mig outgrundlig anledning finns Guerlains parfymer varken på Åhléns eller NK. Detta borde klassas som ett mycket allvarligt brott, och leda till höga böter och fängelsestraff. Guerlain är ett av de främsta dofthusen, och deras mästerverk borde finnas i varje varuhus och butik som tillhandahåller parfym. Sephora verkar förstå min tankegång. Tack gode Gud för det.

Jag återvände hem till stackars Sir Francis och vi begav oss glada i hågen till stadshuset där vi blev kompisar med en massa glada turister. Min favorit var en nioårig amerikanska som jag diskuterade allt från hur antagning till universitet skiljer sig åt mellan Sverige och USA till vem av oss som kunde gå ner lägst i split. När jag och Francis sent omsider återvände hem passade vi på att göra en snabbvisit till innergården där några grannar satt och fikade. Jag fick med mig en handfull bigarråer. En halvtimme senare gick jag själv ut och satte mig med ett glas te. Underbart fantastiskt otroligt.

20130724-164053.jpg
En dramatisk fågel vid Norr Mälarstrand.

20130724-191848.jpg
Stilige Sir Francis i rött sidenband, redo att möta turisterna.

20130724-164010.jpg
Utsökt te på innergården.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s