dresses

Det är ganska sällan jag köper nya kläder. Dels för att jag är en sparsam person och dels för att jag inte ser någon direkt tjusning i att fylla garderoben med en massa plagg som jag kommer vara trött på när säsongen är över.

Jag har en väldigt bestämd uppfattning om vad det är jag tycker om, och jag har haft turen att få behålla en och samma uppfattning väldigt länge. Jag har flera plagg som jag köpte när jag var fjorton som jag fortfarande använder regelbundet, även om de tyvärr blivit lite små för mig under våra sex år tillsammans.

Just på grund av detta – att jag fäster mig vid plagg och vill kunna ha dem riktigt länge, snarare än att slänga och skaffa nytt – innebär att jag är väldigt kräsen när det kommer till nya plagg. Nästan allt som består till stor del av polyester eller liknande material ratas direkt, medan material som silke, viskos, bomull, ull och lin står högt i kurs.

Hur som helst. Häromdagen när jag var ute på stan gick jag förbi Karen Millen på Biblioteksgatan. Jag älskar verkligen Karen Millen. Det är ett av de märken som jag känner att jag skulle kunna tänka mig att vara låst till resten av livet, om det bara inte vore så dyrt. Några plagg då och då går ju bra, men en hel garderob skulle kosta mer än det skulle smaka. I alla fall såg jag den här grå- och vitmönstrade klänningen genom fönstret, och jag som kan rata en klänning från Zara för att den kostar 800 var dum nog att gå in och prova den.

Det hela resulterade i att jag var tvungen att telefonera min kära mamma, och förklara att jag hade hittat en klänning och att “jag skulle jättegärna få den i födelsedagspresent, bara så du vet, men känn inte att du måste, men jag vill jättegärna ha den, men den är lite dyr, men det är det här säsongen och den kommer inte finnas kvar i augusti, men som sagt, jag menar inte att jag måste ha den, tänkte bara att det vore dumt att inte säga det ifall … ja, men i alla fall, den är superfin och jag tycker verkligen om den“. [Dat. Twaddle.]

Det slutade med att jag fick en 6 månader tidig födelsedagspresent och köpte den mörkblå, kritstrecksrandiga klänningen själv. Så nu kan jag trippa omkring hemma och känna mig som Blair Waldorf varje dag.

karen millen lace jacquard knit dress karen millen chalk stripe dress navy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s