pocherade ägg

Idag åt jag två pocherade ägg till frukost. En del av mig kan anse att det är pretentiöst att äta pocherade ägg till frukost på en torsdag, men det är något man får ta.

Mina pocherade ägg har alltid varit än rättfram katastrof av oansenliga proportioner. Detta som följd av att jag i min naivitet har försökt följa recept som hävdar att man, förslagsvis med hjälp av en chic träslev, ska göra någon oklar form av virvel i det kokande vattnet, för att därefter dumpa det stackars kläckta ägget i denna oklara form av virvel. Låt mig få detta överstökat: DETTA GÅR INTE ATT UTFÖRA MED OMISSLYCKAT RESULTAT.

_MG_8428

Då min kära vän, som jag av respekt för hennes integritet och obestridliga rättighet att ej sammankopplas med mig, hädan efter kommer kalla Shabby* Chubby Chick (to file a complaint, please contact me), har tillagat pocherade ägg med goda resultat, och dessutom upprepade gånger, vände jag mig till henne (och ja, jag försöker bli medlem i 10 000 comma club, sluta hata):

Jag: buhuuu, mina pocherade ägg blir snarare pocherat klägg :((

Shabby Chick: det blev mina också förut, sen testade jag den här Mirakelmetoden, och du kan inte gissa vad som hände sen! Läkarna hatar den!

Jag: Teach me master o_o

_MG_8430

Kort och gott var den stora hemligheten att DET ÄR GÖRBART OM MAN KLÄCKER ÄGGET I EN LITEN SKÅL ELLER KOPP OCH SEDAN FÖRSIKTIGT SÄNKER NER SKÅLEN I DET SJUDANDE VATTNET OCH VARSAMT VÄLTER UT ÄGGET.**

Om någon hade sagt detta tidigare hade mina förlorade ägg kanske sluppit gå förlorade. :))))))))))))))

_MG_8435

Avslutningsvis ska jag tillägga att jag åt mina pocherade ägg med hollandaisesås.

* Fick ett formellt klagomål angående namnet. Tydligen är Chubby Chick att föredra framför Shabby Chick.

** Fick ett formellt klagomål om att jag inte poängterat vikten av att äggen är rumstempererade och inte kylskåpskalla när de hälls ner i vattnet. Gråter av skam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s