Pasta med salsicciasås

Under de senaste åren har min go-to-rätt, den där man lagar när man inte orkar tänka eller ha massa ingredienser hemma, varit pasta med haricots verts stekta med soja, balsamvinäger och cayennepeppar. Absurt gott i min mening, men eventuellt lite fattigt på näringsämnen. Därför är jag så himla nöjd över att, som det ufo jag är, ha introducerats till salsiccia.

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i korv. Det beror nog delvis på att vi aldrig riktigt lagat korvrätter i min familj, så min erfarenhet har till största del kommit från skolmaten som, även om den var bra, aldrig gav mig någon direkt wow-upplevelse. Sorgligt men sant.

För snart ett år sedan ändrades dock detta: jag serverades sås gjord på salsiccia (fast just den gången var det på grund av ett missförstånd chorizo), tomat och paprika. Fantastiskt gott. Just den gången råkade det även vara creme fraîche eller grädde i såsen, men det är en petitess. Sedan dess har rätten blivit min go-to-delux-rätt, så att säga. Den innehåller inte för många ingredienser (salsiccia, tomater, paprika, gullök och vitlök), är enkel att laga (hacka, fräs, krydda och låt koka ihop), och den är SÅ GOD. Här har jag toppat med basilika och parmesan (har även hackad basilika i såsen). Jag är ypperligt nöjd över denna rätt, då jag annars brukar ha svårt att komma på vad jag vill laga, särskilt när jag inte orkar vänta på att kyckling eller fisk ska hinna tina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s