Ålderskris

I morse slungades jag, strax efter åtta på morgonen, in i en existensiell kris av ringa proportioner. Det hela blev knappast bättre av att jag tvingades spendera den kommande halvtimmen i total ensamhet, med endast mina egna tankar och den isande vinden som sällskap, vandrandes genom Lill-Jansskogens karga marker på väg till skolan. Grubblandes.

Det hela hade börjat bara tio minuter tidigare, då jag i mitt dagliga försök att ta hand om mig själv masserade in lotion i mitt nytvättade ansikte. Jag tittade med mycket nöjd blick in i spegeln, medan jag omsorgsfullt knådade mina runda kinder. Så rynkade jag på pannan. Kisade. Kunde det …? Nej. Eller? Med fingrar som fortfarande var lätt fuktiga av ansiktskrämen försökte jag försiktigt få tag i hårstrået. Efter några rafflande men fruktlösa sekunder gav jag upp. Vad spelar det för roll? Jag kan kolla det senare. Gick ut i hallen och drog på mig skor och jacka, gick ut och stängde dörren bakom oss.

Vi gick tillsammans mot tunnelbanan, och när vi nådde ingången pussades vi hejdå. Jag stod nära, tittade upp på honom, och han blickade ner på mig. Så rynkade han pannan och kisade. Sen log han.

“Jag tror jag hittat ditt första gråa hår.”

MEN FÖR I HELVETE.

Efter att ha spenderat hela förmiddagen i total kris (min mamma hade en mycket respektingivande andel gråa hår vid den ringa åldern av 30 år, har jag ärvt hennes gener?) har jag bokat tid för klippning, något jag har skjutit på i månader. Jag ska sluta ta mitt långa, mjuka, tjocka och i synnerhet färgrika hår för givet. Inget mer klipp en gång om året, billigt schampo och balsam, förvara det i en ständig boll på huvudet. NU SKA HÄR LEVAS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s