Pasta carbonara

Carbonara har under många år varit lite utav en hat/kärlek-rätt för mig. Det är en fantastiskt god rätt, men jag har – på grund av egna tillkortakommanden vad gäller följande av recept, samt  bristande uppfattning kring rimliga portionsstorlekar – slungats in i djupa matkomor, och gång på gång svurit att ALDRIG MER! efter att ha konsumerat den. Till nu.

Råd 1. Koka inte tillräckligt med pasta för att tillgodose en halv familj blåvalar.

Råd 2. Använd parmesan.

Råd 3. Om du använder grädde (vilket jag gör) ta för guds skull inte vispgrädde. Mer fett är inte alltid lösningen på alla problem.

Råd 4. Smaksätt, förutom med gullök (vilket givetvis kan skippas, men jag vill ha det) med krossade vitlöksklyftor, som steks tillsammans med baconet (eller pancettan, om man är lagd åt det hållet).

Råd 5. Äggula gör det inte bara snyggare. Servera med det.

pasta-carbonara-3

För att uppdatera vidare så syns i bakgrunden att ytterligare pusselbitar fallit på plats – Mona Lisa har nu en komplett frisyr. Otroligt. I ett enträget försök att lösa kvarvarande delar av pusslet med brute force har jag sorterat in alla o-på-plats-fallna bitar efter form. Vi får se hur det går.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s