Extravagant ensamlunch

Efter att under senaste veckorna ha traskat omkring i någon form av miserabelt vakuum – i fredags gick det så långt att jag aktivt schemalade en heldag i sängen, där det mest ansträngande fick bli att vandra till kylskåpet och hämta en bunke med chokladbollssmet som jag kunde möla i mig – beslutade jag mig igår för att detta miserabla vakuum absolut får fortsätta några dagar till. Sagt och gjort, efter morgonens föreläsning började jag traska jag hem från KTH, och ägnade första halvan av promenaden åt att fundera på vad jag skulle göra till lunch. Efter överläggande beslutades att en ekonomiskt ansvarstagande måltid i form av pasta med haricots verts var det som förestod på dagens lunchmeny, varpå jag med bestämda steg marscherade in på hemköp och i fullkomlig extravanas frångick alla tidigare beslut och fyllde min kundkorg med avocado, mango, räkor, koriander, spenat, srirachamajonäs och gud vet vad. Den ursprungliga planen hade varit att köpa 1 st paket mjölk för att kunna stilla det oboy-beroende som brukar blossa upp framåt kvällskvisten. Jag ser kolossalt mycket fram emot min stundande medverkan i lyxfällan.

shrimp-spinach-mango-avocado-sriracha-mayo

Det är med ofantlig men ändå ödmjuk stolthet jag kan meddela att haricots verts trots allt blev en del i denna måltid. Ångade dem lite snabbt, och fick därmed en utomordentlig utfyllare, vilket var betryggande då de andra ingredienserna hade blivit lite väl intensiva, för att inte tala om ekonomiskt tillintetgörande, att fylla en hel wrap med. I övrigt slängdes en snabb röra bestående av mango, koriander, och cayennepeppar ihop, räkor marinerades och frästes med vitlök och olivolja, avokadon serverades ensam men stark. Lite spenatblad på det. Geggade slutligen över alltihop med okristliga mängder sriracha och srirachamajo. (För att skydda tittare visas enbart kristliga mängder i bild.)

shrimp-sriracha-mayo-wrap

Tidigare har jag enbart utsatts för tacobröd, vilket antagligen är det mest förkastliga som finns. Jag lyckas varje gång ha sönder dem och som ett resultat av detta drälla över mig själv, elskåp, bullhållplatser, väggar, vertikala ytor, bilar, hundar, horisontella ytor, din familj. Den här gången körde jag därför på orientaliska bröd, som är segare, mjukare, större, och framför allt godare. Hurra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s