När du släpper kontrollen och livet ger dig lakrits

För en vecka sedan fick jag ett expressmeddelande. Jag svarade i expressfart.

DEC 12, 2018, 10:28 AM

Vad gör du nästa måndag? (Under dagen)

Nej menar onsdag

Inget

💩

Får jag fixa mig inför diplomeringen hos dig

LÖL

ÖK

LÖL

💩

Det var alltså min vän som behövde mig. Det kändes väldigt ärofyllt och personligt att motta en förfrågan av denna dignitet, som ju inte på något vis kunde ha att göra med det faktum att jag bor bokstavligen trehundra meter från den plats där det hela skulle äga rum.

DEC 18, 2018, 9:03 AM

Jag kommer över mellan 10 och 11 imorgon

💩

Ska försöka vara vaken

Jag kastar en sten genom ditt fönster
💩

Vill du ha en liten champagneflaska och ett par macarons?

Jag kastar inte en sten genom ditt fönster

(Ja)

I extas sprang jag och köpte minsta möjliga champagneflaska och la omsorgsfullt in den på kylning.

När onsdagmorgonen grydde väcktes jag klockan 08:00 av ett brutalt alarm, vars syfte var att väcka mig i tillräckligt god tid för att hinna springa till Petit France och inhandla de utlovade macaronerna. Efter en seg start for jag vid 09:23 som ett skott ur sängen, slängde på mig precis tillräckligt med kläder för att inte skapa ramaskri ute på gatan, och for därefter ut genom dörren som ännu ett skott, med riktning mot de franska munsbitarnas högborg.

Efter fem minuters rask promenad stormade jag katedralen, och gick med beslutsamma steg fram till disken, deklarerade att jag ville ha 6 st macarons, samt mitt beslut att jag inte tänkte fatta några egna beslut i frågan om vilka macarons som skulle få äran att utgöra just dessa sex. Expediten förstod genast att hon hade att göra med en mycket beslutsam person, och skred till verket. Med van hand greppade hon den delikata metalltången och med en annan van hand greppade hon en cellofanpåse.

Expedit: Okej, då börjar jag med en  lakri…

Jag: NEJ.

Expedit: …?

Jag förklarade att jag vid närmare eftertanke nog ville välja mina smaker själv.

macarons-moët-piccolo

Smultron, pistage, citron, vanilj, blåbär, hallon.

Min vän anlände omkring halv elva på förmiddagen, och ställde prompt in två poké bowls (PRISA GUD) i min kyl. Champagnen hade vid det här laget stått ute ett tag för sin oerhört viktiga photoshoot, så den fick retirera till i frysen för att svalna. Det gjorde dock inget, för jag informerades där och då om att min vän skulle infinna sig i stadshuset först HALV FYRA, så vi skulle ha FEM TIMMAR på oss hemma hos mig. VEM GÖR SIG I ORDNING I FEM TIMMAR. Vi slog oss ner och drack te.

macarons-petit-france

Till teet åt vi macarons. Min recension följer här: godast var blåbär, vilket var något oväntat. På andraplats kom nog smultron, som hade en frisk bärig smak, som var svår att sätta fingret på. Därefter följde citron. Pistagen var säkert god, men jag hade lite svårt för den. Hallon smakade PRECIS som singoalla, vilket dessvärre var en mycket omskakande upplevelse, särskilt med tanke på att jag hade trott att den skulle vara godast. Sist kom vanilj som bara smakade sött. Till mitt stora förtret upptäckte jag senare under dagen att de hade saffrans-macarons. Varför missade jag det.

moët-et-chandon-piccolo

Timmarna gick, vi satte på Gossip Girl i bakgrunden, käbblade, åt lunch, viftade med locktänger och sminkborstar. När det väl var dags för champagne hade jag som den fullständiga amatör jag är helt glömt dess prekära placering i min frys. Som det föll sig hade den tack och lov bara halvfrusit, så jag slapp leva med tragedin av att ha frysen full av champagnesorbét strösslad med krossat glas. Dock ledde denna halvfrysning till att ohyggligt skummande, så ena tekoppen fick i all hast ge upp sin assiett till förmån för ett blött champagneglas.

champagne-chair

Som traditionen kräver skapades med en gång en diplomeringsstol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s