Flasklampor och Florence + The Machine

Köket i hans lägenhet är rätt litet, men rymmer ändå ett bord där man med våld kan klämma in kanske fyra personer. Slår vad om att han och hans kompisar suttit ännu fler runt det bara för det, men det skulle se väldigt dumt ut. När man kan umgås ute i vardagsrummet liksom.

Idag finns det två lampor i köket, en ovanför diskhon (som jag gjorde av en rishatt, så det ser ut som att man har den på sig när man diskar, oerhört roligt, ska visa den för er), och en HELT ENORM HISTORIA som ser ut ungefär som en ENORM vinröd skål i plåt som hänger upp och ner. Tyvärr är den inte riktigt centrerad över matbordet, så den är mycket mycket enkel att gå in i. Eftersom det är ett gammalt kök sitter det dessutom platsbyggda väggskåp ovanför matplatsen, så det är svårt att flytta denna mastodont till lampa närmare matbordet utan att blockera skåpen. Att höja den så att den inte är i nivå med mitt ansikte är inte heller ett alternativ, för det ska vara mysigt med belysning närmare bordet.

Igår var vi på Ikea och tittade runt, men ingen av lamporna där kändes rätt, så jag förklarade att han dessvärre skulle få acceptera att jag skulle bygga en taklampa av öflaskor åt honom.  Efter att han gått med på det här förklarade jag att han egentligen skulle få en lampa av Fentiman-flaskor då en taklampa gjord av ölflaskor skulle sända ut förnedrandet starka jAG Är eN uNgkArL-signaler.

Jag gick alltså och köpte läsk. Jag är inte en läskdrickare i vanliga fall, jag dricker te, mjölk, oboy, smoothies, eller juice, så här tvingades två av mina mest primala sidor mötas: den som inte dricker ohyggliga mängder läsk och den som under absolut inga omständigheter vill slänga mat (eller i detta fallet dryck). Särskilt inte när jag betalat stora pengar för den.

Inte-slänga-sidan vann. Jag drack igår över en liter läsk. Jag var förbannad. Ännu mer förbannad var jag när den första omgången flaskor jag 0% lyckat resultat. Jag hade alltså druckit allt förgäves. Men ny dag, nya tag! Jag gick och köpte mer läsk.

fentimans-rose-lemonade-elderflower-raspberry-bottles

Det här var dagens skörd av flaskor. Den tomma tvingade jag honom köpa och dricka upp igår kväll då jag var desperat. De andra fyra köpte jag nu på morgonen. Till höger ser ni glasskäraren som är det verktyg som jag använt. Köpt på Slöjd-Detaljer, min eviga favoritbutik då de har allt i pysselväg. När jag googlade tips på hur jag skulle gå till väga hade de dessutom en guide för just detta. Hurra!

fentimans-rose-lemonade-bottles-flowers

Idag har det inte blivit något läskdrickande hittills. Flaskorna med rose lemonade hälldes upp i två glas som fortfarande tre timmar senare står på mitt bord och ser goals ut. Fläderläsken hälldes över i en plastflaska och ställdes in i kylen. Allt jag vill göra är att aldrig dricka läsk igen. Såvida jag inte äter onyttig restaurangmat, då klämmer jag lätt ner tre pints med cola på en kväll.

skära-av-botten-glasflaska-fentimans

Glasskäraren används för att rista en skåra längs flaskan. Den skär alltså inte. Efter att man ristat en jämn cirkel ett varv runt (och förslagsvis hällt ut läsken) ska man hälla ömsom jättekallt, ömsom kokhett vatten över den ristade linjen för att “stressa” glaset. Till slut kommer det göra så att glaset pricker, och om man gjort linjen perfekt så springer det längs med den. På de flesta flaskor jag gjorde blev det lite fel, men det är okej. En del blev heldåliga, men det är också okej. Efter att bottnarna lossnat använde jag ett finkorningt sandpapper för att slipa ner de vassa kanterna.

fentimans-white-glass-bottle-removed-bottom-glass-cutter

Ovan ser ni en skamlös närbild på den enda flaskan som blev nästintill perfekt. Jag kommer lossa etiketterna på några av  dem och sätta dit etiketter från flaskor som inte blev bra, så att alla har olika. Men det här var allt för det här inlägget, jag får komma med en uppdatering när lamporna är på plats.

Jag älskar verkligen att ha små pyssliga projekt som det här. Det är kul att få fundera på lösningar, lära mig själv nya tekniker, misslyckas, lyckas. Idag har det varit stålande väder, och jag har haft på Florence + The Machines album High As Hope på repeat och högsta volym. Det här är en bra dag. 🙂

5 thoughts on “Flasklampor och Florence + The Machine

      1. Ännu bättre. Dricker inte ens kaffe… Tar gärna en kopp varm choklad på stan om du har tid nån dag.

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s